A VinAgora Nemzetközi Borverseny, Magyarország legelismertebb borversenye méltán viseli a „Közép-Európa bor iránytűje” mottót.
A VinAgora Felfedezettek stand azoknak a pincészeteknek biztosít bemutatkozási lehetőséget, akik ugyan nem rendelkeznek önálló standdal a rendezvényen, de boraik kiemelkedően szerepeltek a borversenyen. Három, a nagyközönség számára talán még kicsit ismeretlenül csengő név, ám annál izgalmasabb borászatok, akiket mindenképpen érdemes megismerni. A 40-es standnál a látogatók személyesen is találkozhatnak ezekkel a rejtett gyöngyszemekkel, amelyeket a VinAgora borverseny emel ki a mezőnyből.
Dóka Éva Pincészet
A zalaszentgróti borászatunkat Szeszgyárnak hívják. Nem egy szokványos név, főleg nem egy minőségi borászatnak! De így esett, a Szeszgyár volt előbb, mi csak beköltöztünk. Amit azonban a falakon belül kialakítottunk, felépítettünk, mind-mind egyetlen célt szolgál: megérteni, és minden évben megalkotni a zalai bort, ami legalább annyira sokféle, mint maga a borvidék. Úgy is mondhatnánk, sokféle gyönyörűség készül itt – megtalálhatod világfi kedvenceidet, de rábukkanhatsz olyan különlegességekre, amik csak nálunk fordulnak elő, mint a kacér Nektár vagy a bohém Pátria.

ANONYM Pince
2006 óta készítünk pezsgőt tradicionális metódussal Etyeken az Anonym Pincében. Első szüretünket Franciacortában szerzett szakmai tapasztalataink és a tradicionális pezsgő iránti elköteleződésünk határozták meg. 2008-ban Sauvignon blanc-nal bővült a pezsgőkészítésnél már bevált Chardonnay és Pinot noir páros és mindhárom fajtából elkészültek első csendes boraink is.
Területeinken, jelenleg 5,5 hektáron, idős- és új telepítésű tőkékkel is dolgozunk, melyekről éves szinten 30.000 palack bort és 5.000 palack pezsgőt készítünk. Csúcspezsgőnk az Anonym Brut Etyeki Pezsgő 42 hónapos palackos érlelést követően kerül forgalomba.

Sike Balázs Pincéje / SkizoBor
Fiatal, első generációs borászat vagyunk a Badacsony nyugati oldalán, Badacsonytördemicen. Itt töltött gyermekkoromban vált szenvedélyemmé a Badacsony, szikláival, erdeivel, szőlőivel, történelmével, szőlőhegyi építészetével, kivételes szépségével.
Az boraim zamatában a kialudt vulkán füstössége, sóssága és a helyi fajtáink nagysága egyesül. Innovatív és kreatív borászként generációs kötöttségek és meghatározottság nélkül készítem boraimat, ahol minden kategóriánál a legkifejezőbb karakterre törekszem. Legyen az, friss Sauvignon blanc a SKIZO by Sike Balázs sorozatból, vagy akár a hegy legjobb dőlőiből származó low intervention terroir bor.

.jpg)