Budapest Wine Festival

29. Budapest Borfesztivál

2020. szeptember 10-13.
Budavári Palota

Európa legszebb borfesztiválja

A világviszonylatban is különleges, évente több száz kiállítót felvonultató, és több tízezer látogatót vonzó Budapest Borfesztivál Európa legszebb szabadtéri boros rendezvénye. A történelmi helyszín lélegzetelállító panorámája, a csodálatos hazai és külföldi borok, a kiállítók elhivatottsága, az izgalmas szakmai és kulturális programok, valamint a közönség nyitottsága egyaránt hozzájárulnak a fesztivál évről-évre növekvő jó híréhez. A siker egyik legfontosabb kulcsa a folyamatos fejlődés, ezért minden évben arra törekszünk, hogy mindig kicsit többet és azt egyre jobban valósítsuk meg.

A tavalyi Borfesztivál képekben...

2019-ben az időjárás csodás csütörtöki és pénteki napokat adott a Borfesztivál közönségének, amit egy kissé csapadékosabb szombat váltott, vasárnap viszont újra napfény várta az érdeklődőket. A nappali átlaghőmérséklet 20 fok körül alakult, hűvösebb, de borozásra alkalmas időt élvezhettek a látogatók és a kiállítók. Az ideális körülmények mellett minden nap megteltek a Palota udvarai. Szigetváry Zsolt, World Press Photo győztes fotós képei közül válogattunk.

... és videón

A négy nap alatt közel 40 000 ember látogatott el a Borfesztiválra, ahol szakmai és szórakoztató programok sokasága várta őket. A borkóstolás mellett lehetőség nyílt gasztronómiai élvezetekre, négy színpad számtalan koncertjének valamelyikét meghallgatni, vagy játékos formában új ismereteket szerezni hazánk borairól. A 'Egri Bor Most' program keretében kiemelt figyelmet kapott ez a sokszínű régió.