VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér – az ajándék garantált

Tudod mi az akolófa? És a hébér? Meg tudod mondani egy kortyból, hogy milyen fajta bor van a poharadban? Esetleg kívülről fújod Magyarország borvidékeit? Teszteld a tudásod, és kérd a meglepetés ajándékod!

A Budapest Borfesztivál idén is felállította az évek óta népszerű interaktív sátrát, ahol játékos környezetben próbálhatod ki magad borértőként. Figyelj, szagolj, ízlelj, vesd be az összes érzékszerved, gyűjtsd a pontokat, és derítsd ki, hogy a „kezdő borkóstoló”, a „haladó borfogyasztó” vagy a „vérbeli borrajongó” kategóriába tartozol-e!

Látogass el a Csikós udvaron található VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér sátorba, és menj végig a kvízkérdéseken:

 

  • Bor totó: Az előző feladat eszközeinek nem elég, ha a nevét kitalálod, most az a kérdés, mire valók. Ne aggódj, segítségül megadunk 3 lehetséges használati utasítást, neked csak ki kell választanod az egyetlen helyes megoldást.

 

  • Illat kavalkád: A következő állomáson az orrodra lesz szükség. A játékvezető mutat három illatmintát, majd a megadott lehetőségek közül ki kell választanod, hogy milyen illat rejtőzik a fiolában.

 

  • Fajtameghatározás: Tudtad, hogy minden szőlőfajtának van fajtajellege, ami alapján könnyebb azonosítani? Tudod melyik fajtára jellemzőek a trópusi gyümölcsös, egresre emlékeztető, vágott füves aromák? Vagy hogy melyik hazánkban is populáris vörösbor fajtára mondjuk, hogy fűszerpaprikás, zöldpaprikás jegyeket hordoz? Próbáld ki magad, kóstolj és találd ki, hogy szerinted milyen fajta került a poharadba!

 

  • Borbírálat: Bíráld le a borod úgy, mint egy vérbeli szakember! A VinAgora Nemzetközi Borversenyen is használt bírálati rendszer alapján létrehoztunk egy bírálólapot, amin Te is pontozhatsz egy idei nyertes bort. Az értékelés végén összevetheted az eredményedet a borverseny bírálói által adott pontszámmal, és kiderítheted, mennyire értesz a borokhoz.

 

Játssz és vigyél haza egy apró ajándékot emlékként a 32. Budapest Borfesztiválról!

 

Ha pedig inkább a borkóstolás technikái, vagy a borászat szakmai része iránt érdeklődsz, akkor nézz be a szomszédos sátorba is, ahol a Kóstolom Winebar Buda szervezésében izgalmasabbnál izgalmasabb mesterkurzusokon vehetsz részt!

 

IDŐPONTOK Szeptember 7. csütörtök Szeptember 8.    péntek Szeptember 9.   szombat Szeptember 10. vasárnap
16:00 ST. DONAT Ökológiai Birtok és Borászat - Három talaj, három Olaszrizling Skrabski Pince - Északi part - spontán! Domäne Wachau - A Duna mentén - Rizlingek presztízs dűlőkből Bakos Borászat  - Így néz ki a Rajnai a Velencei-tónál | Etyek-Budai borvidék
17:00 Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok - Minimális beavatkozással készült borok - közel a természethez Pajzos Tokaj Borászat - Tokaj Hype - Aranyérmes pezsgőkóstoló a Pajzos Tokajjal Cseri Pincészet - Rizling, ahogy mi látjuk… Kóstolom WineBar Buda - Grüner Veltliner és Rajnai párhuzam | Mi indítja be az exportpiacot igazán? 
18:00 Bubbly Shop - Prosecco-felfedezések a Bubbly & Kóstolom iránytűje szerint Steigler Pincészet - Furmint Sopronból TR Művek - TR Borászat Tokaj - 10 évünk három borban Szijjártó Előd Borászat - Mindent az Etyeki pezsgőkről és eredetvédelemről