A Brunch egyébként sem csupán egy étkezés, hanem egy fenséges életérzés, ami tetőtől talpig átjár. A Sunday Brunch-nak szeptember 15-én, vasárnap 11 és 14 óra között a Főőrség impozáns épülete és terasza ad helyet, így nem kell aggódni azon sem, ha az időjárás borúsra fordulna.
Ez a program neked való, ha imádod a prémium pezsgőket, borokat, a kifinomult gourmet gasztronómiát, és olyan koncentrált élményre vágysz, amely máshol nem adatik meg, hiszen a luxus és az elegancia itt minden részletben ott rejlik.
De pontosan mi is vár rád?
· Különleges helyszín: a történelmi Budavári Palota impozáns falai káprázatos díszletet biztosítanak egy felejthetetlen luxus élményhez.
· Kifinomult, prémium italok, amelyek máshol szinte elérhetetlenek: ha időben érkezel, garantáltan poharadba kerül welcome drink-ként a pet-natok francia koronázatlan királya a Loire-völgyéből és két champagne is pontos időpontban, szakszerűen kerül felszolgálásra. Közülük az egyik legnagyobb Champane-ház zászlós bora, másikuk egy 15 literes palackban érlelt igazi ritkaság.
1. DOMAINE DE LA TAILLE AUX LOUPS (Jacky Blot)
Triple Zéro Pétillant Naturel (0,75l)
[Welcome drink]
Jacky Blot a Chenin Blanc mestereként is ismert. A Triple Zéro-nak már a palackja is roppant különleges, rendkívül egyedi címke és sötét palack rejti a pétillant naturel eljárással, kizárólag Chenin Blanc-ból készült pezsgőt. (pétillant naturel: nincs másodlagos erjedés, az elsődleges, alkoholos erjedés félbeszakításával palackozzák, és hagyják, hogy a megmaradt élesztő már a palackban fogyassza el a fel nem használt cukrot, így születnek a buborékok.) A szőlőt 50-80 éves, alacsony hozamon tartott tőkékről szüretelik kizárólag kézzel és még a pincébe szállítás előtt szigorúan átválogatják, ezzel is biztosítva, hogy csak tökéletesen egészséges és ép fürtök kerüljenek feldolgozásra.
Pincébe érkezését követően a szőlőt rendkívül kíméletes préselésnek vetik alá. Az így nyert szőlőlevet rövid ideig francia tölgyfahordókba ülepítik, majd palackozzák. A hűvös pince mélyén a fermentáció nagyon lassan zajlik, kizárólag a palackban található természetes élesztők felhasználásával.
Zéro cukor: a szőlő természetes gyümölcscukor tartalma feleslegessé teszi cukor hozzáadását a musthoz.
Zéro cukor: hozzávetőlegesen 10-12 gr/l cukortartalommal palackozzák a mustot, így további cukor hozzáadása szükségtelenné válik.
Zéro cukor: degorzsálást követően a pezsgőt expedíciós likőr helyett önmagával töltik vissza.
2. CHAMPAGNE TAITTINGER
Prelude Grands Crus Magnum (1,5l)
[Déli 12 órakor kínálva]
A Taittinger Ház először 1999-ben mutatta be a nagyközönségnek a Prelude Grands Crus Magnumot, amely a Millenniumot köszöntötték és olyan nagy sikert arattak, hogy 20 évvel később újra alkotta ikonikus pezsgőjét a Ház.
A Prelude fele-fele arányban készül Chardonnay-ból és Pinot Noir-ból, amit a Taittinger Ház a champagne minősítési rendszer alapján 100%-ban a legjobb Grand Cru területekről szüretel. Színében aranysárga briliánsok, vibráló csillogás jelenik meg apró buborékok gyöngyfüzérével kiemelve. Illatában friss, minerális aromák, zöldellő virágok. Ízében a citrusok, gyönyörű virágok, fehér húsú gyümölcsök szinte szirupként hatnak, krémes textúrában egyesítve. Hosszú lecsengése teljesen betölti az egész szájat. Komplex aromákkal rendelkezik, egy igazi kincs.
3. CHAMPAGNE MANDOIS
Blanc de Blancs 1er Cru Nabuchodonosor 2013 (15,0l)
[13 órakor kínálva]
Chouilly, Vertus és Pierry Premier Crus besorolással bíró dűlőin termett Chardonnay-ból készült a Mandois Ház Blanc de Blancs-ja. A kézi szüretet és gondos válogatást követően gyengéden préselték, majd kizárólag az első préslét, az ún. „cuvéet” felhasználva alkották meg a pezsgő alapborait, dűlőnként szelektálva. 4 év palackos érlelést követően érte el a tökéletes érettség állapotát.
Világossárga, tömör illatú cuvée ananászos, barackos és citrusos illatjegyekkel. Kellemesen ásványos, krémes textúrájú Blanc de Blancs finom, nem tolakodó vanília jegyekkel a szájpadláson.
· Korlátlan ételfogyasztás: élvezd ki a Főőrség és Lovarda által kínált gourmet ételeket, miközben a látványkonyhájukban meg is figyelheted, hogyan készítik el a frissen kínált fogásokat. Íme néhány kedvcsináló a kínálópult közel 30 féle ételéből: csicseriborsókrém lencseropogóssal, füstölt tokhal, gazpacho shot, eggs benedict beluga kaviárral, grillezett lazacfilé, kovászos kenyerek, desszertkülönlegességek.
· Korlátlan borfogyasztás: a különleges falatok mellé a VinAgora Nemzetközi Borverseny különleges válogatásából kóstolgathatsz kedvedre. Pihenésképp finom házi limonádék, teák és helyben pörkölt kávékülönlegességek is várnak.
· Sabrage élmény: végre eljött az idő, hogy két pohár pezsgő között elsajátítsd és magad is kipróbálhasd a Napóleon korából származó látványos pezsgőbontás fortélyát saját palackodon.
· Hangulatos élőzene, finom dallamok teremtenek varázslatos pillanatokat.
Természetesen a brunch után folytathatod a borkóstolást a fesztiválon és a Hankook VIP Luonge területén egészen zárásig, így egy teljes, és igazán különleges napot tölthetsz el a Budai Vár varázslatos környezetében.