Ha a Rosalia mesélni tudna…

Ha azt mondom Magyar népmesék, neked is az ismert dallam és kígyózó virágfüzér villan be rögtön, ugye?

Rosalia támogatói tartalom | 2023. 05. 18.

Kedves olvasónk! Ezt a hírt a Rosalia Fesztivál oldalunkról vettük át. Ha szeretnéd eredetiben megjeleníteni, kattints ide!

Nosztalgiázzunk együtt a Rosalián és adjuk át magunkat a régmúlt évtizedek emlékeinek. A felcsendülő népmesék igazi retro piknik hangulatot árasztanak gyerekkorunk kedves pillanatait idézve. A Rosalia Borpiknik kora délutánjai visszarepítenek bennünket az időben, miközben a legkisebbek is izgalmas kalandokat élhetnek át az óriás kivetítő előtt.

 

Tudj meg többet a méltán híres filmstúdióról:

 

A Kecskeméti Rajzfilmstúdió 1971-ben alakult meg a Pannónia Filmstúdió vidéki műtermeként. A rendszerváltás után alakult át önálló vállalkozássá Kecskemétfilm Kft. néven, a cég döntő tulajdoni hányadát munkatársai birtokolják.

 

A stúdió mind a hazai, mind a külföldi filmpiacon produkciók széles skálájával szerepel. Kínálatában a művészi rövidfilmek, sorozatok, egészestés animációs filmek, oktató- és reklámfilmek játszanak fő szerepet, nemrégiben pedig 3D részleg indításával bővítette szolgáltatásait.

 

Az itt készült több száz film több tucat díjat nyert különböző nemzetközi fesztiválokon. Az önálló alkotások mellett számos nemzetközi produkció gyártásában vett részt, közülük kettőt később Oscar-díjra is jelöltek (Brendan and the Secret of Kells, Chico & Rita).

 

Az első közönségsikert a „Vízipók-csodapók” három sorozata hozta meg, amelyeket 45 országban vetítettek. A stúdió legismertebb és leghosszabb filmsorozata az 1977-ben induló „Magyar népmesék”, 100 epizódja 34 éven át volt gyártásban (www.magyarnepmesek.eu). De itt készült a „Leo és Fred” sorozat, a régi magyar históriákat feldolgozó „Mondák a magyar történelemből” című sorozat, és a szintén a múlt örökségéből építkező „Mesék Mátyás királyról” című sorozat is.

 

2023-ban tizenhatodik alkalommal kerül sor a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál megrendezésére, amelynek kezdeményezője és fő szervezője a Kecskemétfilm. A KAFF két fesztivál párhuzamosan: az utóbbi két évben készült magyar animációs filmek rangsorolása és az európai animációs játékfilmek és tv-filmek versenye, amely a versenyprogramok mellett gazdag kiegészítő programmal várja az érdeklődőket. A fesztivál minden vetítése ingyenes. (Bővebb információ: www.kaff.hu)

 

A Magyar Örökség-díjjal jutalmazott Rajzfilmstúdió csoportosan látogatható, előzetes bejelentkezés alapján. A program a stúdió és a rajzfilmkészítés bemutatásából, valamint filmvetítésből áll, emellett lehetőség van a 3D-s műhely és munkaszobák megtekintésre is.