Pohárra öntött fantázia

Az idén 28 éves Budapest Borfesztivál szervezője, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett limitált darabszámú, exkluzív poharai grafikájának megtervezéséhez.

Borfesztivál Extrák | 2019. 08. 25.

Az idén 28 éves Budapest Borfesztivál szervezője, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. pályázatot hirdetett limitált darabszámú, exkluzív poharai grafikájának megtervezéséhez. Ez a kristály pohár azért különleges, mert a Borfesztivál többi poharához képest nagyobb, elegánsabb, csak elővételben lehet hozzájutni és összesen 2019 darab készült belőle. A limitált pohár két évvel ezelőtt debütált, amikor hatalmas sikert aratott, idén a tervezés lehetőségét átadták a grafikusoknak, grafikus tanoncoknak.

Feltételek

A pályázati feltételek egyszerűek voltak: „Engedd szabadon fantáziádat és tervezz a Budapest Borfesztivál limitált poharának olyan új köntöst, ami tükrözi a rendezvény magas színvonalát, eleganciáját, legyen méltó a helyszínhez, a világörökség részét képező Budai Várhoz. Álmodd bele bátran a személyiségedet, a trendek frissességét vagy épp a tradíciók méltóságát.”

A pályázat nyitott volt, végzettségtől és kortól függetlenül amatőr és profi alkotók egyaránt pályázhattak.

Szegedről Budapestre

A pályázatot végül a szegedi Bártfai Rita nyerte meg, így az ő designja alapján készült el az elővételben kapható 2019 darab különleges kristály kóstolópohár. A győztes egyelőre csak hobbiként tervez címkéket, logókat, mivel „polgári foglalkozása” szoftvertesztelő a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztési Tanszékén.

A pohár mintájához a Borfesztivál videója adta számára az ötletet, a táncosok és a panoráma ötvöződik a motívumokban. Bár szegediként eddig a Szegedi Borfesztivál volt számára a borfesztivál, de idén eljön a budapestire is, hogy saját poharából kóstolhasson.

A különleges limitált poharakat elővételben lehet megvásárolni a Borfesztivál jegyek és bérletek mellé.

Limitált kiadású pohár

Jegyvásárlás