Bor-élmények a Borfesztivál ajánlásával!

Noha az elmúlt években a Budapest Borfesztiválon egyre inkább a fesztivál jelleg és a fesztivál hangulat vált hangsúlyossá, a kezdetek óta tudatosan figyelünk arra, hogy a borértő közönség szakmai érdeklődését is kielégítsük.

Borfesztivál Extrák | 2022. 08. 09.

VinAgora – A minőség garanciája

Ha szakmaiság, akkor kétségtelenül első helyre kívánkozik hazánk legnagyobb presztízzsel bíró nemzetközi borversenye. A VinAgora tagja a Nagy Bor- és Párlatversenyek Világszövetségének (VINOFED), működését az 1924-es alapítású, a borágazatban ma is kulcsfontosságú Nemzetközi Szőlész-Borász Szervezet (OIV) felügyeli. Nem kérdés tehát, hogy a verseny eredményeinek a szinte kikezdhetetlen hitelesség ad biztos támaszt. Az évente megrendezett megmérettetés idei versenyboraival és díjazott borászataival több módon is találkozhatunk a Borfesztiválon. 

A borverseny csúcsborait minden évben a különdíjas tételek, vagyis az egyes szőlőfajták, kategóriák és országok legjobbjai jelentik. A Borfesztiválon jelen lesz több díjazott borászat és bortermelő is, például a verseny legjobb roséját készítő Günzer Tamás, megkóstolhatjuk a 2022-es VinAgora legjobb Merlot-ját a Schieber Borászatnál, és megkóstolhatjuk a két különdíjat bezsebelő Pannonhalmi Főapátság, valamint a három különdíjjal és összesen tíz éremmel taroló Thummerer Pincészet csodás borait is.
A különdíjakat minden évben országjáró road show keretében adjuk át, az itt készült kisfilmek ízelítőként megtekinthetők a gombra kattintva!


VinAgora Felfedezettek Háza

Ennél a standnál igazi kincsekre lelhetnek a felfedező hajlamúak, hiszen olyan, jellemzően kisebb, többnyire családi, kevésbé ismert borászatok váltják egymást a négy nap alatt, akik önállóan nem jelennek meg a fesztiválon, de figyelemre méltóan szerepeltek a VinAgorán, ezért úgy gondoljuk, hogy a fesztivállátogatók figyelmére is méltóak.


VinAgora kóstoló

A nagy sikerre tekintettel a tavalyi, 30. születésnapi ajándékunkat átmentjük erre az évre is, így mindenki, aki belépőjegyet vásárol, megkóstolhat a VinAgora kóstolóstandjánál egy olyan bort, amely érmes pontszámot ért el a versenyen. Hogy melyik bor lesz ez, azt részben a szerencse dönti el, de bizonyos keretek között lesz választási lehetőség is a folyamatosan változó kínálatból. De az biztos, hogy csak jó választás van!
A VinAgora standot a Lake11 támogatja.

 

Borfesztivál All-Stars – A legek legjei

Nem csak a VinAgora Nemzetközi Borverseny legjobb borai tűnnek fel a fesztiválon, hanem más rangos külföldi események érmesei is. Az All-Stars program keretében összegyűjtöttük azokat a hazai tételeket, amelyek az idei évben valamely magasan jegyzett nemzetközi megmérettetésen kimagaslóan szerepeltek, és kóstolhatók a Palota udvarain. 


Borfesztivál Premier – Az első bálozók

A Borfesztivál hagyományosan a szüret, vagyis az új évjárat megszületésének idejére esik, így kézenfekvőnek éreztük, hogy az újdonság erejét és szimbolikáját más formában is megjelenítsük. A Borfesztivál Premier program keretében olyan borokkal ismerkedhetünk meg a kiállítóknál, amelyek a rendezvény hetében debütálnak a piacon. 


Nébih Borkvíz Bár – Minőség és kikapcsolódás

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága idén is izgalmas és tartalmas borismereti játékokkal várja a fesztiválozókat. Lépjen be a Nébih Borkvíz Bárba és tesztelje boros tudását, fedezze fel a Nébih közreműködésével született Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy értékeit!