A Kreinbacher Birtok újra belakja az Oroszlános Udvart

A Kreinbacher Birtok standja idén is az Oroszlános Udvarban, de jóval nagyobb területen és izgalmas újdonságokkal várja a Budapest Borfesztivál vendégeit.

Támogatói tartalom | 2023. 08. 31.

A magnum-hatás elkötelezett híveként a Kreinbacher pezsgők közül az Extra Dry 2018, a Brut Classic 2018 és a Rosé Brut 2019 mellett újdonságként pohárral kóstolható a Prestige Brut 2018 Magnum is. Mindenkit arra buzdítanak, hogy kóstolja össze klasszikus 0,75 literes kiszerelésű pezsgőiket magnum párjukkal, hogy közvetlenül tapasztalják meg, mit tesz hozzá a nagyobb palack a pezsgő fejlődéséhez.

Igazi premierre is készülnek, hiszen a 32. Budapest Borfesztiválon mutatkozik be a Kreinbacher portfólió prestige cuvée-je, az ÉGOÏSTE első évjárata. Csak a legkiválóbb évjáratokból származó, válogatott alapborokból házasított, az alaptételekhez képest jóval hosszabban érlelt pezsgő a komplexitás és kifinomultság tekintetében kiemelkedik a non vintage pezsgők sorából. És mit jelent az ÉGOÏSTE? Majd a helyszínen kiderül!

A pezsgők mellett természetesen az organikusan művelt dűlőkről, Somló klasszikus fajtáiból, mégis modern stílusban készülő boraikat is elhozzák a fesztiválra. Fajtaboraik közül itt lesz a légiesen könnyed Tramini 2022-ből, a népszerű Juhfark 2021-ből, a 2019-es évjáratból a mély Hárslevelű Selection, 2020-ből pedig a Furmint Selection mellett a két cuvée, az Öreg Tőkék Bora és a több, mint egy évtized után visszatérő Kőkonyha kóstolható.

Champagne-okból ez alkalommal is majd 20 tételt poharaznak, köztük több magnumot, például a PAUL BARA és a PIPER-HEIDSIECK portfóliójából, a nagyágyúnak pedig a tavalyi év elképesztő sikere után újra a POL ROGER Brut Réserve Mathusalem 6 literes palackjainak bontása és poharazása ígérkezik.

A Kreinbacher standja körül évről évre konstans a tömeg, idén annak érdekében, hogy az Oroszlános udvar igazán marasztaló helyszín legyen, különleges ÉGOÏSTE Lounge-ot alakítanak ki, ahol kényelmesen lehet élvezni a széles pezsgőválasztékot, valamint csütörtöktől szombatig 20 óra és 24 óra között DJ-k (DJ André, Maxim Kuznyecov, Mr. Cloud) biztosítják a változatos zenei programokat.