Idén debütál a Chef Market Gourmet Udvar a Budapest Borfesztiválon

A megújult Halászó gyerekek terasza ad otthont a Budapest Borfesztiválon idén debütáló, igazi kulináris élményeket nyújtó Chef Market Gourmet Udvarnak.

A Chef Market Magyarország egyik legnagyobb éttermi élelmiszer beszállítójaként szoros kapcsolatban áll a gasztronómia legismertebb képviselőivel, szívükön viselik a hazai konyhaművészet alakulását. A látogatók igényeit meghallva idén először közösen létrehozhatunk egy teret meghívva 5 nívós vendéglátóhelyet azért, hogy a kiváló minőségű borokhoz ugyanilyen színvonalú ételeket is kínálhassunk.

 

December elején új generációs, ázsiai fúziós étterem nyílt Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre vágyóknak – ez a YAMA Budapest. Modern, dinamikus, prémium - így jellemezhető a Yama, amely páratlan utazást kínál az éttermi élményt középpontba helyezve. Így válik a gasztronómia kortárs művészetté.
Endrődi Péter séf ázsiai fúziós ízvilágú csirkesalátával, egy különleges pikáns tom yum levessel, tekercsválogatással és egy csodás passion tarte-tal tervezi elcsábítani a Borfesztivál közönségét.

 

Az Arany Kaviár élmény a részletekből adódik össze. Legszebb ambíciójuk vendégeik érzelmeire hatni minden pillanatban. Az elegancia mögött a profizmust, az egyediség mögött a kreativitást, a személyesség mögött a hiteles szakmaiságot építik.
Kanász László séf letisztult, az ízek magával ragadó erejét hangsúlyozó stílusa meghatározó az ételek születésekor, míg R&D szakértőjük – José Guerrero – fontos katalizátora ennek az alkotói folyamatnak. Közös munkájuk elemi része a legkifejezőbb alapanyagok felkutatása és az előremutató technikák beépítése.
Az Arany Kaviár standjánál ízelítőt kaphattok ebből a rajongásból, melyet egy Rák&kaviár „burgeren” és csodás kaviár válogatásokon keresztül fognak bemutatni.

  

A Bobajka a frissen felújított Andrássy Kúria & Spa most debütáló étterme, mely a nemzetközi konyha remekeivel és a hagyományos magyar ízek csábításával hívja kulináris utazásra a vendégeket. Küldetésük, hogy megmutassák, hogy a helyi, régi ízeket hogyan lehet izgalmas, új köntösbe bújtatni előtérbe helyezve a szezonalitást és fókuszálva a helyi termelők alapanyagaira egy desztinációs étterem létrehozása közben. A Borfesztiválon megmutatják, milyen is a hamisítatlan zempléni bobajka, és séfjük tokaji boros, riolitos libamáj terrine-nel és mangalica tarjás rizskásával szeretné elkápráztatni a vendégeket.

 

A FELIX Kitchen&Bar több mint egy étterem: egy teljes értékű kortárs művészeti tér.
Új termük, az AQVA egy olyan közösségi színtér, ahol chef’s table-el és látványkonyhával kiegészülve időszakosan megújuló művészeti kiállítások között élvezhetjük a FELIX Kitchen&Bar minőséget.
Katona Dániel az étterem Executive Chefje, aki a minőségi alapanyagokban és a letisztult, lényegre törő ízekben hisz. Az éttermet a Michelin Guide 2022-ben Michelin Plate minősítéssel díjazta.
A fesztiválra a híres klasszikus Aranygaluskájuk mellett olyan különlegességekkel is készülnek, mint a libamáj, a kecskehús, vagy a Tokaji gél.

 

Segal Viktor séf és gasztronómiai tanácsadónak a pályája során tapasztalt nemzetközi környezet, a kultúrák sokszínűsége határozza meg főzési stílusát. A kifinomult egyszerűségben hisz, szereti, ha egy domináns íz és némi kreativitás határozza meg az ételt. A Balaton-felvidék iránt érzett szerelme hozta össze a szigligeti Vulcanus Pince és Borterasz tulajdonosával, Kardos Balázzsal, aki idén nyitotta meg kapuit a vendégek számára a Szatmári Borbirtokon. Viktor keze nyomán született meg a csodás szigligeti panorámában a Pancetta és az abból készült Porchetta szendvicsek és a ropogós malac sült, a Pork Belly. A fesztiválra egy hideg és egy meleg Porchetta szendviccsel, valamint újdonságként Panchetta töpörtyűvel készülnek.